DR.AKKAN SUVER

DR.AKKAN SUVER

Prof. Denis Zvizdić İzmir'de

Türkiye ile Bosna Hersek arasında tarihten gelen dostluk ve akrabalık ilişkilerinin her alanda daha da güçlendirilmesine ülke olarak, millet olarak çalışmaktayız. İlişkilerimize ekonomik, kültürel ve insani alanlarda giderek daha çok muhteva kazandırılmasına büyük önem atfetmekteyiz.

Bosna Hersek'te gerçekleşen seçimler sonrası Boşnak, Hırvat ve Sırplar yaşadığımız çağda, kişilerin, fikirlerin, malların ve sermayenin serbestçe dolaşabildiği; insan haklarının el üstünde tutulduğu bir ortamın yaratılması ve bu ortam içinde kişilerin güvenli, sağlıklı ve refah içinde bir yaşama kavuşmasına el birliğiyle çalışmaktadırlar.

Bu global dinamiklerin aktörlerinden biri olan bir şahsiyet önceki günlerde İzmir’i ziyaret etmiş. Gözlem Gazetesi’nin geçen sayısında haberi yer almasa kimsenin bu gelişten pek haberi olmayacaktı. Söz konusu şahsiyet Bosna Hersek’in Başbakanı Prof. Denis Zvizdić’tir.

Diyebilirsiniz ki, Bosna Hersek’in Başbakanı pek mi önemlidir?

Evet, pek önemlidir!

Zira Bosna’nın Boşnak’ından fazla Boşnak benim ülkemin vatandaşıdır. Benim ülkemin Boşnak vatandaşlarının Bosna Hersek’le de ailevi bağları vardır. Bu bağların yanı sıra Boşnak kardeşlerimizin çektiği acılar, uğradıkları haksızlıklar ve verdikleri şehitler hala hafızalarımızda bütün canlılığı ile yaşamaktadır.

Dayton anlaşması ile kin, nefret duygularını bir kenara bırakarak Hırvat, Sırp ve Boşnak unsurlar bir arada yeni bir geleceğin kapısını aralamakla meşguller.

Umut düşüncesinin, unut acısının yerini almakta olduğu Bosna- Hersek’te basiretli bir siyaset adamı olarak temayüz eden Prof. Denis Zvizdić İzmir ziyareti daha parlak olmalıydı düşüncesindeyim.

Özetlemek gerekirse, Bosna-Hersek’in yakın siyesi geçmişinde ün yapmış ve iz bırakmış isim ve simalardan biri olan Prof. Denis Zvizdić’in İzmir ziyareti değer protokolüne göre olmamıştır.

Elbette bu eksiklik O’ndan tevarüs etmemiştir. Marifet iltifata tabidir. Boşnak alemini yönetmekte olan ve gelecekte de yöneteceği kesin olan bu şahsiyetin İzmir ziyareti ve verdiği mesajları gereğince duyurulmalıydı. Sözlerim ev sahiplerinedir.

Bu arada GÖZLEM’i de böyle bir ziyaretten bizleri haberdar ettiği için kutluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
DR.AKKAN SUVER Arşivi