Berlin'de Gezilecek Yerler

Berlin'de Gezilecek Yerler
Almanya'nın başkenti ve ülkenin en büyük şehri olan Berlin siyaset, kültür, medya ve bilimin de önemli bir merkezidir. Haberimizde, Berlin'de gezilecek yerleri derledik. Berlin'de nereler gezilir? Detaylar haberimizde...

Almanya'nın başkenti ve ülkenin en büyük şehri olan Berlin siyaset, kültür, medya ve bilimin de önemli bir merkezidir. Haberimizde, Berlin'de gezilecek yerleri derledik. Berlin'de nereler gezilir? Detaylar haberimizde...

1. Brandenburg Kapısı

Berlin'in en ünlü tarihi simgesi şüphesiz Brandenburg Kapısı'dır (Brandenburger Tor). Bir zamanlar bölünmüş bir ulusun sembolü olan bu heykel, artık birlik ve barışın sembolü olarak durmaktadır. Bu etkileyici derecede büyük Neoklasik kapı, 1788 yılında Kral II. Frederick Wilhelm tarafından yaptırılmıştır ve tasarımı, Atina Akropolü'ndeki Propylaea'dan esinlenmiştir.

2. Yeniden İnşa Edilen Reichstag

Neo-Rönesans sarayının 1933'te yanana kadar Alman İmparatorluğu'nun İmparatorluk Diyeti'nin evi olarak hizmet verdiği ilk olarak 1894'te tamamlandı. Almanya'nın yeniden birleşmesine kadar bir daha kullanılmadı, bu noktada bir yenileme sürecinden geçti. 10 yıl süren yeniden yapılanma ve nihayet 1999'da Alman Parlamentosu'nun evi haline geldi. Bu muhteşem yeniden yapılanmanın öne çıkan kısmı yedek kubbe Kuppel'dir. Camdan yapılmış olup, özellikle geceleri Rooftop Restaurant'tan çevredeki şehrin muhteşem manzarasını sunmaktadır. 

3. Müze Adası

Spree Nehri ile Kupfergraben arasında 400 metre uzunluğunda bir kanalda yer alan Spree Adası şehrin en önemli UNESCO Dünya Mirası Alanlarından biridir.

4. Berlin Duvarı Anıtı

Berlin Duvarı, 1961 yılında Doğu Almanya'nın vatandaşların Batı Almanya'ya kaçmasını önlemek için şehrin yarısını kapatmasıyla ortaya çıktı. 1989 yılında yıkıldığında 4 metre yüksekliğindeki duvar 155 kilometre uzunluğa sahipti, 55 sokağı bölüyordu ve 293 gözetleme kulesi ile 57 sığınağa sahipti. Bugün, Berlin Duvarı Anıtı'nın bir parçası olarak korunan 1,4 kilometrelik kısım da dahil olmak üzere, bu grafiti kaplı duvardan yalnızca küçük parçalar kaldı. 

5. Alman Tarihi Müzesi

1987 yılında Berlin'in 750. yıldönümünü kutlamak için kurulan Alman Tarih Müzesi, Berlin'in zengin tarihi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Müze, ülkenin kuruluşundan Berlin Duvarı'nın yıkılışına kadar çeşitli dönemlere ve olaylara ilişkin büyüleyici sanat eserleri sergileriyle dolu bir dizi tarihi sergi salonundan oluşmaktadır. Diğer öne çıkanlar arasında tıp, moda, din, baskı, sanat ve fotoğrafçılıkla ilgili sergiler yer almaktadır.

6. Berlin Televizyon Kulesi

2020'de 50. yılını kutlayan 368 metre yüksekliğindeki Berlin Televizyon Kulesi, 1970 yılındaki açılışından bu yana, Avrupa'nın üçüncü en yüksek müstakil yapısıdır.

7. Charlottenburg Sarayı ve Parkı

Berlin'in en eski ve en büyük Prusya mülkü olan 17. yüzyılın sonlarından kalma Charlottenburg Sarayı , onlarca yıldır Alman kraliyet ailesinin ana ikametgahıydı. Şimdi güzel bir şekilde restore edilmiş olan bu devasa saray, 50 metre yüksekliğindeki devasa merkezi kubbesi, geniş odalarındaki gösterişli Barok ve Rokoko dekoru ve Versailles bahçelerinden ilham alan geniş bir bahçesi gibi birçok olağanüstü özelliği ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

8. Gendarmenmarkt

Berlin'in en büyük meydanlarından biri olan Gendarmenmarkt'ta üç tarihi simge yapı hakimdir: Konzerthaus, Fransız Katedrali (Französischer Dom) ve Alman Katedrali (Deutscher Dom)

Burası; Berlin'in en gözde turistik mekanlarından biridir ve yaz aylarında Konzerthaus tiyatrosunun merdivenlerinde verilen klasik konserler de dahil olmak üzere her yıl çok sayıda halka açık etkinliğe ev sahipliği yapar. Kış geldiğinde ise caddenin tamamı Almanya'nın en ünlü Noel pazarlarından biri haline gelir.

9. Alman Teknoloji Müzesi

Mutlaka görülmesi gereken Alman Teknoloji Müzesi (Deutsches Technikmuseum Berlin), Almanya'nın endüstriyel ve teknolojik gücünü sergilemek ve kutlamak için 1983 yılında kuruldu. Müze, makineleşmedeki bu yükselişle birlikte gelişen araçlara da büyüleyici bir bakış sunuyor. Sergilenen çok sayıda araç ve uçağın yanı sıra, geçmişi 1843'e kadar uzanan korunmuş buhar motorları da mevcuttur.

10. Berlin Katedral Kilisesi

Lustgarten'in yanındaki Müzeler Adası'nda yer alan Berlin Katedrali (Berliner Dom) , 75 metre yüksekliğindeki kubbesiyle şehrin en görkemli yapılarından biridir. Yeni Barok tarzda inşa edilen bina, Berlin'in en büyük kilisesidir. Anıt Kilisesi, Vaftiz ve Düğün Kilisesi ve Cemaat Kilisesi olmak üzere üç ana bölüme ayrılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.