Hollanda'da Gezilecek Yerler

Hollanda'da Gezilecek Yerler
Bisikletler, kanallar, yel değirmenleri ve tarihi Hollanda binalarıyla masal gibi bir ülke, Hollanda... Avrupa'nın en güzel ülkelerinden olan Hollanda'da pek çok gezilecek yer vardır. Peki, Hollanda'da nereler gezilebilir? Detaylar haberimizde...

Bisikletler, kanallar, yel değirmenleri ve tarihi Hollanda binalarıyla masal gibi bir ülke, Hollanda... Avrupa'nın en güzel ülkelerinden olan Hollanda'da pek çok gezilecek yer vardır. Peki, Hollanda'da nereler gezilebilir? Detaylar haberimizde...

1. Hollanda Kanalları

Hollanda'nın birçok şehrinde kanal turu yapabilirsiniz. Kanallar, Hollanda'nın şehir manzarasının da önemli bir parçasıdır ve bir ziyaretçi için en kalıcı anılardan bazıları, şehrin muhteşem su yollarını keşfederek geçirilen zamandır.

2. Keukenhof, Lisse

"Avrupa'nın Bahçesi" olarak da bilinen Keukenhof, Hollanda'nın "ampul kuşağı" olarak kabul edilen bölgede, Lisse kasabasının eteklerinde yer almaktadır. Dünyanın en büyük halka açık bahçesidir.

3. Rijksmuseum, Amsterdam

Amsterdam'ın Müze Meydanı Rijksmuseum, diğer adıyla Ulusal Müze, 1809'dan bu yana nadir sanat eserlerini ve antikaları sergiliyor. Eski eserlerden oluşan eşsiz koleksiyonunun yanı sıra, bu muhteşem müze, Hollanda'daki sanat ve kültürün gelişimine ilişkin kapsamlı bir açıklama sunuyor ve özellikle geleneksel Hollanda el sanatları, ortaçağ heykelleri ve modern sanat açısından oldukça zengin.

4. Tarihi Binnenhof, Lahey

Tüm dünyada Uluslararası Adalet Divanı'nın bulunduğu yer olarak bilinen Lahey, aynı zamanda Hollanda'nın siyasi merkezidir. 

5. Anne Frank Evi, Amsterdam

Anne Frank Evi Amsterdam'da mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Burası; Prinsengracht'ta , Anne'nin ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nın büyük bölümünde saklandığı evdir. Ayrıca burası; Anne'nin ünlü günlüğünü yazdığı yerdir. Anne Frank Evi, Frank ailesinin saklandığı yerin bulunduğu tamamen restore edilmiş evin arka kısmı mümkün olduğunca orijinal haliyle korunmuş ve dünya tarihinin trajik bir kesitinin ve etrafındaki insanlara ilham vermeye devam eden cesur bir genç kadının dokunaklı bir anıtıdır.

6. Rotterdam

Amsterdam'dan trenle bir saatlik kolay bir yolculuk mesafesinde bulunan liman kenti Rotterdam, Hollanda'nın Güneybatısında bulunur. Amsterdam'dan sonra nüfus olarak 2. büyük şehri ve ülkenin önemli ticaret merkezidir. 

7. Van Gogh Müzesi, Amsterdam

Amsterdam'daki muhteşem Van Gogh Müzesi, her yıl neredeyse 1,5 milyon ziyaretçi çekerek dünyanın en iyi sanat müzelerinin önde gelen listesinde 2. sırada yer almaktadır. dünyanın en büyük Van Gogh tabloları koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu etkileyici galeri ve müze, geniş koleksiyonundaki 200'den fazla tablo, 500 çizim ve 700 mektubu sergilemek için özel olarak inşa edildi.

8. Kinderjik Yel Değirmenleri, Kinderjik

Kinderjik Yel Değirmenleri, olağanüstü derecede korunmuş 18. yüzyıldan kalma yel değirmenleridir. Şu anda UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 1722 ile 1761 yılları arasında inşa edilen 19 Kinderdijk yel değirmeni, Hollanda'da hayatta kalan en büyük yel değirmenidir.

9. Utrecht Katedrali, Utrecht

Pek çok güzel tarihi binasıyla popüler bir ülke olan Hollanda'nın Utrecht şehri, Hollanda seyahat planınıza kesinlikle dahil edilmelidir. Bu kilisenin kule kısmı 112 metreyle Hollanda'daki en yüksek kilise kulesi olma ünvanına sahiptir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.