FARUK KORÇA

FARUK KORÇA

FARKLI TARAF

AĞAÇ YAŞKEN DOĞRULUR

Bir ağacın gölgesinde oturup, “Keşke ağaç olsaydım, hiç düşünmeseydim” diyenlere,…

  • AĞAÇ YAPRAKLARI İLE GÜRLER. Bir insan da aile ile ve sosyal çevresi ile tamamlanır ve güzel olur. Ailemiz ve sosyal ilişkilerimiz önemlidir.
  • BİR AĞACIN KÖKÜ NE KADAR DERİN İSE BOYU O KADAR YÜKSEĞE ÇIKAR. Bir ağaç tüm gücünü kökünden alır. Kökünü unutan, ya da yok sayan bir ağaç ayakta kalamaz. Onun için kökünüze sahip çıkmalısınız. Tarihinizi unutursanız, geleceğinizi inşa edemezsiniz.
  • HER AĞAÇ KENDİ TOPRAĞINDA BÜYÜR.  Her ağaç uygun zemin bulursa büyür, yoksa çürür gider. İnsan yetenekleri de ağaç tohumu gibidir.
  • ULU ÇAMLAR FIRTINALI DİYARLARDA YETİŞİR. Büyük adamlar, büyük engeller ile karşılaşıp, onları aştıkları için başarılı olurlar. İnsanı geliştiren ve mükemmelleştiren zorluklardır. Engelleri fırsat bilmelisiniz.
  • HİÇ BİR AĞAÇ, “ACABA BAHAR GELECEK Mİ ? ÇİÇEK AÇACAK MIYIM ?” DİYE DÜŞÜNMEZ. Ağacın kökü, gövdesi ve dalları görevlerini sessizce ve sabırla yaparlar. Siz de baharın gelmesini işinize odaklanarak, sessizce ve hakkıyla ve sabırla yaparsanız, başarılı olursunuz.
  • AĞAÇ YAŞ İKEN EĞRİLİR YA DA DOĞRULUR. Her şeyin bir zamanı vardır. Hayat öğrenme günleridir, ama zamanlaması çok önemlidir. Nasıl ki yaşlı köpeğe yeni oyun ve yaşlı kurda da yeni yol öğretilemez.
  • BİZİ YOK EDEN BALTANIN SAPI DA BİZDENDİR. Her zaman dış güçlerden korkmayın, iç düşman sizin gibi görünüp size kötülük edecek insanlara dikkat edin, dişinizi kıran beyaz taş dişinize benzer.
  • DÜŞEN AĞACA BALTA VURAN ÇOK OLUR. Güçlü iken gölgenize sığınanlar, düşünce balta ile üzerinize gelirler. Onun için hayatta düşmemeye dikkat edilmelidir.
  • ÜZERİNDE MEYVE OLAN AĞACI TAŞLARLAR. Bilgili, becerikli ve başarılı insanlara haset eden çok olur. Onun için başarılı insanlar atılacak taşlara tedbirli olmazlarsa başarılarını sürdüremezler.
  • BEŞİKTEN MEZARA KADAR AĞAÇLARA MUHTAÇSINIZ, BİNDİĞİNİZ DALI KESMEYİN. Bebekken beşikte, ölünce tabutta bizimle berabersiniz. Bize odun gözü ile bakmayın. 

ASLINDA ODUN OLAN, KESİLEN AĞAÇ DEĞİL ONU VAKİTSİZ KESENDİR.

AĞAÇ TEMİZ HAVADIR, SAĞLIKLI YAŞAMDIR.

Üzerinde yaşadığın Dünya’ya ve bu havayı paylaştığın tüm canlılara saygı göstermek zorundayız. Doğa senin müttefikin olsun istiyorsan onun kurallarına uyacaksın. Dünya kadar servetin ve gücün de olsa, doğa ile baş edemezsin. Onunla savaşsan galip çıkmak diye bir şey yoktur. Hatalarımızdan ders çıkartmadığımız için doğaya yıllardır verdiğiniz zararları tekrarlamanın faturasını ödemeye başladık. Doğa bizlere ders vermeye başladı.

Depremlerle çarpıldık.

Terörle Türk Kürt diye bölündük.

Salgınla insanlıktan çıkarıldık.

Artık kendimizi toplayalım.

İnsanlığa ve tabiata sahip çıkalım.

Sağlıcakla kalın.

<