ZEKİ GÜVEN

ZEKİ GÜVEN

BEDENİM BANA NE DİYOR?

Merhaba,

Biliyor musunuz, bedenimiz bizimle konuş. Sadece onun dilini bilmek gerekir. Ya da onu dinlemek. Baş ağrısı, cilt problemleri, bel, bacak veya kol ağrıları. Gözler, kulaklar, dişler yani tüm bedenimizde normal olmayan her durum bize bir şeyleri yanlış yaptığımızı söyler. Peki biz bunu nasıl anlayacağız?

Durumu size olumsuzluk üzerine değil, olumlu bir durumda yaşadığımız tepkimeyle anlatmak istiyorum. En son heyecanlandığınız ve sizi son derece mutlu eden bir olayı hatırlamanızı istiyorum. Bu sevinç içindeyken kalbiniz yerinden çıkacakmış gibi atarken, gözleriniz parlayarak ışık saçmaya, bedeninizde ise mükemmel bir enerji hissedersiniz. Yani yaşadığınız o mutlu an, tüm damarlarınızı kullanarak her hücrenize kadar işler. Ama ne yazık ki tam tersine mutsuz olduğunuz anda da aynı şekilde tüm hücrelerinize kadar bedeninizin frekansını düşürürsünüz. Düşük frekans size kaygı, korku, endişe, mutsuzluk gibi duyguları, bunlarda ağrı, sızı veya hastalık olarak yansır. Yani bu durum ruhunuzun beden üzerinden size geri bildirimidir. 

Hayat çok güzel bir o kadar da zor ve karmaşık. Ya da biz zorlaştırıyoruz. Duygu kontrolünü sağlamadıkça hayatın her zorluğunda olumsuz bir hale bürünürüz. Bu olumsuz hal de duygular aracılığıyla bedende bulunan enerji merkezlerinin dengesini bozar ve ilgili yerlerde bedensel rahatsızlıklar yaşarız. Sizlere yardımcı olması adına bedendeki rahatsızlığın hangi duygularla bağlantılı olduğunu anlatmaya çalışacağım. Örneğin altını ıslatan bir çocuk, anne veya babasından gördüğü şiddet üzerine vücudunun bir tepkisi olarak bunu yapar. Ayrıca korku içindeki kişiler de karın ağrısı, kusma, iştahsızlık veya hazımsızlık yaşar. Para veya gelecek kaygısı yaşayanların bacak sorunları, özgüven eksikliği yaşayanların bel ve sırt problemlerinin olması, kendini ifade edemeyen kişilerde tiroit problemi olması tesadüf değildir. Bazı rahatsızlıklarında duygusal sebepleri şöyle;

Ağrılar, Sızılar

Sevgiye hasret çekmek. Dokunulmayı özlemek.

Akciğer Sorunları

Hayatı kabul etmemek. Depresyon.

Alerjiler

Kendi gücünüzü reddetmek.

Anksiyete (kaygı)

Hayatın akışına ve gidişatına güven duymama.

Astım

Nefes almaya hak duymamak. Veya bastırılmış gözyaşı.

Bağımlılıklar

Kendinden kaçmak. Kendini sevmeyi bilmemek.

Baş Ağrısı

Değersizlik duygusu. Kendini eleştirme.

Boyun Ağrıları

Soruna bir başka açıdan bakmayı reddetmek.

Burun Kanaması

Önem verilmeme duygusu. “Sevgi istiyorum.”

Cinsel Hastalıklar

Cinsel organların günah ve pislik yuvası olduğu inancı.

Denge Kaybı

Dağınık düşünceler.

Diş Sorunları

Uzun süreli kararsızlık. Karar vermek için düşünceleri analiz edememe.

Diz Sorunları

İnatçı ego ve gurur. Taviz verememe.

Tümör ve Kistler

Eşe derinden kırılma ve bu kırgınlığı besleme.

Gözler

Geçmişten, andan veya gelecekten endişe duymak 

Hipoglisemi

Hayatın yükü altında ezilmek.

İştah

Korunma ihtiyacı. Duyuları yargılamak.

Kanser

Uzun süre taşınan kırgınlık, sır, hüznün bedeni kemirmesi.

Kazalar

Otoriteye karşı çıkma isteği. Şiddete inanmak

Mide Bulantısı

Bir fikri veya deneyimi kabul edememe.

Migren

Köşede sıkışıp kalma duygusu.

Nefes Sorunları

Hayatı dolu dolu yaşamaktan korkmak.

Tırnak Yemek

Çaresizlik ve düş kırıklığı. Anne babaya öfke duymak.

Ülser

Yetersiz olduğuna dair duyulan güçlü inanç.

Yatağı Islatma

Ebevyn korkusu. Genellikle baba.

Zona

Korku ve gerginlik. Aşırı duyarlılık.

Bedensel yaşadığınız her durumun arkasında mutlaka duygusal bir travma veya bir olay yatmaktadır. Tabi ki tıbbı kenara atın demiyorum. Günümüz modern tıbbı kendini çok geliştirmekte. Bedende yaşadığınız her durumu hızlı bir şekilde geçiriyor. Evet geçiriyor ama bitirmiyor. Siz duygularınızı kontrol etmedikçe ve kendi gücünüzün farkına varmadıkça tıbbın tüm araçları sizi iyileştirmek için çalışsa da bedensel hastalanmaya devam edersiniz. Kendinizi tanıyın ve potansiyellerinizin farkına varın.

Sevgilerimle…

<