COVİT19 GERÇEK BİR VİRAL ENFEKSİYON MU? (4)
Ebru ERDEN
“Kablosuz teknolojilerin giderek daha kapsamlı kullanımı” ile kimse maruz kalmaktan kaçınamaz.
Çünkü tahminlere göre artan 5G vericilerinin (konut, mağazalar ve hastanelerde bile) üstüne, 10 ila 20 milyar bağlantı (buzdolaplarına, çamaşır makinelerine, gözetim kameralarına, kendi kendine giden arabalara ve otobüslere vb.) hepsi internetin bir parçası olacak. Bütün bunlarla birlikte, tüm AB vatandaşlarına uzun vadeli RF-EMF tanınmasında önemli bir artışa neden olabilir.
41 ülkeden 230'dan fazla bilim adamı, ek 5G yayılmasından önce elektrikli ve kablosuz cihazların oluşturduğu EMF'ye her yerde ve artan maruz kalmayla ilgili “ciddi endişelerini” ifade etmekteler ancak sebebi bilinmeyen bir şekilde ana akım medyada bu endişeler kasıtlı olarak gündeme getirilmiyor.
Bilim adamlarının 2015 yılında yaptıkları birçok çalışma ve araştırma, kablosuz teknolojiden gelen RF-EMF alanlarından ciddi sağlık risklerini inandırıcı bir şekilde doğruladı. Dünyanın en büyük çalışması (25 milyon ABD doları) Ulusal Toksikoloji Programı (NTP), EMN'ye maruz kalan hayvanlarda ICNIRP (Uluslararası İyonize Olmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu) yönergelerinin ardından gelen beyin kanseri insidans’ında istatistiksel olarak anlamlı bir artış olduğunu göstermektedir. Bu sonuçlar RF radyasyonu ve beyin tümörü riski üzerine insan epidemiyolojik çalışmalarının sonuçlarını desteklemektedir. Çok sayıda hakemli bilimsel rapor EMF'lerin insan sağlığına zarar verdiğini göstermektedir.
Bu sonuçlar RF radyasyonu ve beyin tümörü riski üzerine insan epidemiyolojik çalışmalarının sonuçlarını desteklemektedir. Çok sayıda hakemli bilimsel rapor EMF'lerin insan sağlığına zarar verdiğini göstermektedir.
Dünya Sağlık Örgütü'nün kanser ajansı olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı, 2011 yılında 30 KHz- 300 GHz frekanslı EMF'lerin insanlar için muhtemelen kanserojen olduğu sonucuna varmıştır (Grup 2B). Bununla birlikte, yukarıda belirtilen NTP çalışması gibi yeni çalışmalar ve cep telefonu kullanımı ve beyin kanseri riskleri hakkındaki en son çalışmaları içeren çeşitli epidemiyolojik araştırmalar, RF-EMF radyasyonunun insanlar için kanserojen olduğunu doğrulamaktadır.
2011 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kanser ajansı olan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC), 30 KHz- 300 GHz frekanslı EMF'lerin insanlar için muhtemelen kanserojen olduğu sonucuna varmıştır (Grup 2B). Bununla birlikte, yukarıda belirtilen NTP çalışması gibi yeni çalışmalar ve cep telefonu kullanımı ve beyin kanseri riskleri hakkındaki en son çalışmaları içeren çeşitli epidemiyolojik araştırmalar, RF-EMF radyasyonunun insanlar için kanserojen olduğunu doğrulamaktadır.
EUROPA EM-EMF Kılavuzu 2016 “belirli EMF'lere uzun süreli maruz kalmanın belirli kanserler, Alzheimer hastalığı ve erkek kısırlığı gibi hastalıklar için bir risk faktörü olduğuna dair güçlü kanıtlar vardır… Yaygın EHS (elektromanyetik aşırı duyarlılık) semptomlarının baş ağrılarını içerdiğini, konsantrasyon zorlukları, uyku sorunları, depresyon, enerji eksikliği, yorgunluk ve GRİP BENZERİ SEMPTOMLAR”
Avrupa nüfusunun giderek artan bir kısmı, bilimsel literatürde uzun yıllardır EMF'ye maruz kalma ve kablosuz radyasyon ile bağlantılı olan hastalık belirtilerinden etkilenmektedir.
EHS ve çoklu kimyasal duyarlılık üzerine Uluslararası Bilimsel Bildirge (MCS), Brüksel 2015, "Mevcut bilimsel bilgimiz ışığında, ulusal ve uluslararası tüm kurum ve kuruluşları, EHS ve MCS'yi hareket eden gerçek tıbbi koşullar olarak tanımak için vurguluyoruz. Sentinel hastalıkları, elektromanyetik alan tabanlı kablosuz teknolojilerin ve pazarlanan kimyasal maddelerin sınırsız kullanımını uygulayan tüm ülkelerde dünya çapında gelecek yıllarda önemli bir halk sağlığı endişesi yaratabilir.
Yani COVİT19 aslında viral belirtiler gösteren, tamimiyle insan yapımı bir elektro manyetik alan nedeniyle ortaya çıkan bir hastalık aslında. Bunun başka türlü olması bir anda yarasadan 33 ülkede aynı anda patlaması çok saçma değil mi sizce de.
Yeni teknolojiler sayesinde daha çok bu tür salgınlar yaşayacağız gibi görünüyor.
(Bitti)