SELAMİ TURGUT GENÇ

SELAMİ TURGUT GENÇ

GAZETECİNİN TAKVİMİNE BAKARSANIZ..

Gazeteciler doğru fikirleri, doğru haberleri, doğru görüntüleri ayrıntılarıyla topluma sunma yarışını sürdürürler.

Yaşı ilerleyen her insan, dünyanın sonuna yaklaştığını düşünür. Fakat gazetecilerin ilerleyen yaşlarını düşünecek zamanları olmaz. Her şeyi gerçekten dünyanın sonuymuş gibi görmek istemezler.

Bunun bir kanıtını GAZETECİLER SOSYAL DAYANIŞMA VAKFI’nın duvarındaki bir tanıtım yazısında bulabilirsiniz. O yazı şöyledir:

“GAZETECİNİN SON KULLANMA TARİHİ OLMAZ..”

Türk toplumunda vakıfların yapısı ve dolayısıyla vakfımızın statüsü konularında daha önceden gazetelerde,  geçmiş kongre dönemlerinde detaylı açıklamalarda bulunmuştuk.

Bugünkü değerlendirme yazımızda, yeni gelişmeleri ve son düzenlemelerin Gazeteciler Vakfı’na  getirdiği yükümlülükleri konu edeceğim.

Çağdaş düzenlemelerin bir ayağı da, vakıflara ait kaynakların ve yardımların kullanılma yöntemlerine dayanmaktadır. Bağış makbuzlarıyla herne şekilde olursa olsun, yardım toplanması artık engellenmiştir. Vakıflardaki hizmetlere mali açıdan önlemler getirilmiştir.

Bilinmesinde yarar var. Gazeteciler Vakfı’nın bütçesi, hala kısıtlı kira gelirleriyle beslenmektedir. Üye meslektaşlarımızın yardım istekleri giderek yoğunlaşmaktadır.

Emekli gazeteciler için bundan önce kazandırılan avantajlar oldu. 

Basın İlan Kurumu kaynaklarından Vakfın onayı ile sağlanan dört bin lira tutarındaki karşılıksız destek yardımları, bir yılı aşkın süredir durdurulmuş bulunuyor. Bu amaçlı yardımların önünün açılması için devlet nezdinde gerekçeli girişimler hedeflendiyse de, Koronavirüs  vakalarının baskısıyla sağlıklı iletişimler kurulamadı.

Meslektaşlarımızın yaşam kalitelerini artırmak amacıyla düzenlediğimiz projelerdeki aksamalar devam etmektedir.

Medyadaki yaşlılık sorunlarına daha özel bir açıdan yaklaşma teşebbüsü planlanmış ve yaş sınırı koşullarına uyanlar için, imkanlar ölçüsünde aylık ek ödeme formülü geliştirilmiştir. İhtiyaç, genel kurulun onayına sunulacaktır.

Gazetecilik hızla değişen bir meslektir. Farklılıklar her kurumda mutlaka olacaktır.

Ellinci yılına erişen Gazeteciler Vakfı, yönetimimiz sürecinde yöntemlerini geliştirmiştir. İdeallerimizin başında “MEDYA KÜLTÜR SARAYI” projemiz mevcuttur. İmar engelleri önündeki pürüzler henüz aşılamamıştır.

Bir basın büyüğü Burhan Felek’in ilkeli koşullarıyla kurulan GAZETECİLER SOSYAL DAYANIŞMA VAKFI, dünden farklı olarak 24 saat çalışır hale getirilmiştir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde kurulan Vakıf, medeni kanun hükümleri içinde faaliyet göstermektedir.

Şimdilik, manevi gücünün bir başka cephesini daha göstermek isteriz:

Vakfın tarihi girişimleriyle yıllar süren toplantılar sonucunda, ilkeli gazeteciliğin, yazarlığın ağır topları, kendi geçmişlerini ve basındaki  bağlantılarını “USTALAR USTALARINI ANLATIYOR” anılarıyla belgeleştirdiler..

Bu eser basının kara kutusunun bir sır anahtarıdır.

İşte, adımızla şanımızın fotoğrafı böyle..

Hatırlatalım: Bir fotoğraf, bin kelimeye bedeldir..

<