GDO LU ÜRÜNLERE İZİN VERMEYİN ARTIK
Devlet halkın sağlığını düşünmek zorundadır. Bu devletin temel görevlerinden biridir.
Sağlıklı toplum, sağlıklı millet demektir. Sağlıklı millet, sağlıklı gelecek demektir.
Sağlık adına karar verenlerin bir kez daha ellerini vicdanlarına koyması gerektiğine inanıyorum.
Sağlık her şeyden önce gelir.
Sağlığın temel şartı da, sağlıklı gıdalar yemekten geçer.
GDO’lu ürünlerin insan üzerindeki olumsuzlukları kanıtlanmışken, kısırlıktan, tutun da ciğerlerde tahribat yaptığı, ve aşırı kilo aldırdığı ve daha bir çok zararı bilimsel olarak kanıtlanmışken hala GDO’lu ürünlere izin vermenin anlamsızlığını anlayabilmiş değilim.
Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo Ekonomik Değerlendirme Komitesi, GDO’lu (genetiği değiştirilmiş organizma) 2 soya ve 1 mısır genine, hayvan yemlerinde kullanılması şartıyla 10 yıl süreyle onay vermiş.
Nasıl oldu bilmiyorum. Hangi akıl, hangi vicdan böyle bir karara imza atabilir?
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği’nin başvurularını değerlendiren Komite, MON87427 (mısır) FG72 (soya) ile 305423 (soya) isimli aç ayrı ürünün hayvan yemi üretiminde kullanılmasına onay vermiş.
Bunun bir açıklaması olmalı, gerçi hiçbir açıklama bu ayıbı örtmeye yetmez. Zira gerçekten akıl dışı.
Sayın Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği, nasıl yaptınız nasıl ettiniz de böylesi vahim bir karara imza attırdınız.
Yemin maliyetini düşürmek, sadece birkaç kuruş daha fazla kazanmak adına, insan sağlını hiçe saymaya değer mi?
Sormak istiyorum gerçekten vicdanınız rahat mı?
Peki onay verenler siz ne diyeceksiniz? Bu onayı verirken vicdanınız sızlamadı mı?
Yoksa Allah’tan korkmuyor musunuz?
Peki halk uyansa ve beyaz ete, kırmızı ete, süte, yumurtaya, peynire, kısaca et ve süt ürünlerine bir boykot uygulasa ve almasa o zaman ne olacak? Bence yapılması gereken de bu.
GDO’lu yemlerle beslenen et ve süt ürünlerine boykot uygulamak.
Eden bulur. Benden söylemesi.
Sayın etkili ve yetkililer…
GDO’lu ürünlere izin vermeyin artık.