HAYAT FİLMİNİN YÖNETMENİ KİM?
Merhaba,
Aramızda film izlemeyen yoktur. Biliyoruz ki her filminde bir yönetmeni vardır. Peki Yönetmen ne yapar? Ünlü bir Türk yönetmeninin sözüyle başlamak istiyorum. “Sette demokrasi yoktur, komutan yönetmendir” diyor Ömer Kavur. Tanımsa şöyle; yönetmen, senaryoda anlatılan hikâyeye şekil verip, ruh katan, gerçekçi bir bakış açısıyla karakterler üzerinde anlatıyı inşa eden kişidir. O zaman yaşamınızın yönetmeni siz misiniz bir başkası mı?
Şu an kaç yaşında olursanız olun, şimdiye kadar aklınızdan geçen milyonlarca düşünce yaşamımızı oluşturuyor. Bazen olumsuz bazen de olumlu düşüncelerle hayatımıza yön veriyoruz. Bu düşüncelerin oluşumunda en etkili yasa çekim yasasıdır. Çekim yasası, düşüncelerimizin zihnimizde tekrarlanarak hayatımıza yansımasıdır. Hayalini kurduğumuz bir okul, eş iş, araba veya ev olabilir. Düşünce gücümüz bunların inşasını zihnimizde başlatır. Peki o zaman, hayat filmimizin yönetmeni zihin mi? Evet. Zihnimizde yarattığımız düşünceler bizim hayat filmimizi yönetir. Önce senaryo bize verilir. Yani Annemiz, babamız, kardeşlerimiz ve maddi çevremiz. Sonra yönetmen devreye girer ve bu koşullarda filmi yönetmeye başlar. Doğum gerçekleştikten sonra senaryodaki karakterleri, çevreyi, maddi ve manevi durumları tanımaya başlarız. İletişim gücü ve kendi ayaklarımızın üstünde durmaya başlar başlamaz da yönetmen devreye girer. Fakat yönetmen zihnimiz tek değildir. Birde yardımcısı vardır. Ana yönetmen bilinçaltı zihin ver yardımcısı da bilinçli zihindir.
Bilinçaltı zihin hayatımınız %97’sini bilinçli zihin ise %3’nü yönetir. Bilinçli zihin hedefler koymayı, geçmiş gelecek zaman algısını, soyut düşünmeyi, yaptıklarımınız değerlendirmesini ve yargılamayı yapar. Bilinçaltı zihin ise bedensel fonksiyonların denetlemesini, geçmiş ve geleceği şimdi olarak görüp, tüm olayları kaydeden özelliğe sahiptir. Şimdi bilinçaltı zihnimizi doğru yönlendirmelerle hayat filmimizi istediğimiz şekilde yaratabiliriz. Az önce bahsettiğim çekim yasasına göre düşüncelerimizi kontrol ederek. Bunun için önce zihnimizi rahatlatmamız gerek. En etkili yöntem meditasyondur. Meditasyon zihnin duş alması olarak da adlandırılır. Zihnimizi tüm düşüncelerden arındırmak yani düşüncesiz bir moda almamız gerekir. Bunun için çok özel teknikler mevcut. Benim size önereceğim en etkili teknik, nefes meditasyonu. Rahat bir pozisyonda oturun ve sırtınız dik konumda olsun. Yatarak meditasyon yapılmaz, nidra yapılır. Pozisyonunuz rahat olsun. Derin nefesler uygulamaya başlayın. Nefesleri burundan alıp burundan verin. Nefesleri her seferinde daha yavaş alıp verin. Nefesleriniz sizin duyabileceğiniz kadar sesli olsun. Sadece nefesi duyun ve tüm odağınızı nefesinize verin. Dışarıdan gelen seslere ve aklınızdan geçen düşüncelere takılmayın, bu durumda tekrar nefesinizin sesine odaklanın. Bunu yaklaşık 6-8 dk. kadar uygulayın. İlk başlarda daha az olabilir ama düzenli uygulamada bu süre giderek uzayacaktır. Sürenin uzun olması zihnin daha da rahatlamasını sağlayacaktır.
Bu aşamadan sonra hayatınıza olumlu düşünceleri dahil edin. Bu aşama zor gelebilir. Çevremizde bizim yarattığımız birçok olumsuz durum ve olaylar olmaktadır. Her durumun ve olayın bizim algımızda olduğunu ve bakış açımızla bunları değiştirebileceğinizi kabul edin. Olumlu düşünceler olumlu davranışları, olumlu davranışlar olumlu sonuçları, olumlu sonuçlar olumlu yaratımları getirecek. Hayatınızı doğru şekilde yönetmenizi ve gişe rekorları kıran bir filminiz olmasını dilerim.
Sevgilerimle…