FARUK KORÇA

FARUK KORÇA

FARKLI TARAF

HUZURUN ANAHTARI

En büyük yanılgılardan biri daha çoğuna sahip olursam kendimi daha iyi hissederim düşüncesidir. Oysaki gerçek tam tersidir. Bu düşüncede olanlar içlerindeki bu huzursuzluk nedeni ile hem kendilerini hem de etraflarındakileri huzursuz ederler.

İnsanoğlu öyle bağlanır ki hayata, bir gün bu Dünya’dan göçüp gideceği fikri zamanla yitip gider aklından ve ahireti unutur.

Dünya malına aldanır ve mütemadiyen biriktirmek ister. Oturamayacağı kadar ev, kullanamayacağı kadar eşya ve kıyafet, yiyemeyeceği kadar erzak sahibi olmak ister. Mütemadiyen biriktirmek ister. Biriktirdikçe hayata olan bağlarını arttırır. 

İnsanlar tüketmeye de çok meraklıdır. Biriktirdiği malın, mülkün yanında zaman tüketir, söz tüketir ve benliğini tüketir.

Doldurabildiği cüzdanı olmasa da, bir evi muhabbetle ve kanaatle dolduran bir kadının akşamları evine ekmek getiren ve “Eline sağlık hanım.” diyen bir erkeğin zengin olduğunu ne zaman anlayacağız?

Gören bir gözü, yürüyen bir ayağı, tutan bir eli satın alamayacak ve kaybedince tekrar sahip olamayacak kadar fakir olduğumuz anladığımızda iş işten geçmiş olacak 

Huzurlu olmak için:

-Sabahları erken kalkın ve 30 dakikalık yürüyüşe çıkın.

-Sabah ve akşam çay ve kahve için zaman ayırın. Bu zaman içinde tek başınıza iç dünyanızla baş başa kalabilir not tutabilir ve bir yakınınızla sohbet edebilirsiniz. TV ve cep telefonunuzu kapalı tutun.

-Gün içinde yapacaklarınızı not alarak programlayın. Sizi meşgul eden sorunlarınızı çözmek için zihninizi zorlayın.

-Kimseye haksızlık yapmayın. Haksızlık vicdanınızı rahatsız eder. Gün içinde kalbini kırdığınız biri varsa özür dileyin. Aksi takdirde gece rahat uyuyamazsınız.

-Sahip olduklarımız için şükredelim. Minnettar olun. Acele etmeyin. Sabırlı olun. Acelecilik, telaş, panik, kafa karışıklığı ve tedirginlik huzurun düşmanıdır.

-Meditasyon yapın. Günde 20 dakikanızı meditasyona ayırın. Meditasyon, farkındalık, tetikte olmak ve gözlemlemektir. Deniz kıyısında, bir kumsalda yürüdüğünüzü hayal ederek derin nefes alıp verin. Bu şekilde ruhunuz dinlenecektir.

-Sadeleşin, evdeki fazla eşyalardan kurtulun. Soluk alacağınız alanlar yaratın. Fazla eşya ruhunuzu daraltır. Gardırobunuzda yer açın. Tıkış tıkış bir oda ve gardırop her açıdan üzerinize gelir. Yatak odanız çok önemlidir. Dağınık bir oda uykunuzu engeller. Odanızı yatmadan önce havalandırın.

-Doğa ruhunuzu onarır. Bahçede, balkonda toprakla ve çiçeklerle uğraşın. Toprağın kokusu, gökyüzünün mavisi, çiçeklerin rengi, kuşların sesi iç huzurunun anahtarıdır.

HAFTANIN SÖZÜ

“Kaderde ne var ise, o olur, etme merak.

Altından ağacın olsa, zümrütten yaprak.

Ahret gözünü doyurur, bir avuç toprak.”

Sağlıcakla kalın.

<