CEVDET TÜTÜNCÜ

CEVDET TÜTÜNCÜ

KAHRAMANLAR SERİSİ

Sevgili dostlar, bir ülke düşünün ki zaman zaman başka ülkelerin işgallerine sahne olsa da,  bulunduğu topraklar üzerinde yaşayanlar 10.000 yıldır o ülkenin sakinleri olsunlar.. Bu kadar süre içerisinde de 1071 yılında ki muhteşem Malazgirt Zaferi’nden bu yana varlıklarını hiç yitirmeden ve hükümranlıklarını kesintisiz sürdürsünler.

Dünya’nın en güzel ülkesini her türlü tehdit ve tehlikeye karşın  1000 yıldan fazla bir süredir devlet olarak gereğini yerine getirmek  üzere hür ve egemen olarak elinde tutmak, kolay mı?.

Eğer;

          “İleri atılıp sellercesine

 Göğsünden vurulup tam ercesine,

 Bir gül bahçesine girercesine

 Şu kara toprağa girenlerindir. “

 ( BU VATAN KİMİN - Orhan Şaik GÖKYAY – 1902-1994 )

Dizelerindeki özellikleri taşıyan kahramanların çok sayıda yaşadığı bir ülkeden bahsediyorsak kolay..

Bu güne değin isimli isimsiz binlercesi gelip geçmiş olan ve varlığımızı kendilerine borçlu olduğumuz işte o kahramanlardan bazıları;

NENE HATUN (1857-1955) :

Erzurum’lu.. Dadaş.. Kucağında emzirilmeyi bekleyen küçücük oğlunu ve kızını evde bırakarak, bir gün önce cepheden yaralı olarak  dönen ve kendi kollarında can veren ağabeyinin süngüsünü alarak diğer Erzurum’lularla birlikte AziziyeTabyası’nı Rus askerlerine (1877-1878 Osmanlı – Rus Harbi) dar ettiğinde 20 yaşındaydı. Çarpışma sırasında 2300 Rus askerinin öldürülmesinden sorumlu tutulanlar arasında O’da vardı. Çarpışmanın sonunda kendisi de yaralı olduğu halde, diğer yaralı askerlere hemşirelik görevini üstlenmişti. Daha sonra cephane taşıyarak, askerlere su ve yemek dağıtarak kahramanlık destanının taşlarını döşedi. Kendisi gazilik bahtiyarlığına eren Nene Hatun’nun şeref listesindeki yeri bu kadarla da kalmadı. Toplam altı çocuğundan iki oğlu1. Dünya Savaşında şehadet mertebesine ulaştı.

Yılın annesi seçilme onurunu da tadan Nene Hatun vefat ettiğinde 98 yaşında bir sevgi ve saygı abidesiydi.

Defnedildiği Aziziye Şehitliğinde nur içinde yatsın.

ŞAHİN BEY (Mehmed Said 1877-1920) :

Gaziantep’te doğdu. 1919 yılının Aralık Ayında Harbiye Nezareti’nden kendisine yeni bir vazife tevdi edilmesini talep ettiğinde, 1918 Sina Cephesi çarpışmalarında esir düştüğü İngilizlerin Mısır kampından yeni dönmüştü. Teğmen rütbesiyle tayin edildiği Birecik Askerlik Şubesi Başkanlığı görevini devralmaya giderken İngiliz işgali altındaki Antep’te görev yapmaya talip oldu.

Kilis – Antep kara yolunda Fransız sevkiyatının önlenmesiyle görevlendirildi. Tek başına kalıncaya ve son kurşunu bitene kadar çarpıştı.

28.Mart.1920 günü  yanına kadar sokulan düşman askerlerinin süngülerine hedef oldu.

Gaziantep –Kilis karayolundaki Elmalı Köprüsü’nde anıt mezarı bulunmaktadır.

Nur içinde yatsın.

SÜTÇÜ İMAM (1878-1822) :

Kahraman Maraş’ın Uzunoluk Camii’nin imamlığını yaparken 31.Ekim.1919 da düşmana ilk kurşunu atarak tek başına işgale karşı direnişi başlatan Sütçü İmam  kahramanlığın sembolü olarak anılmaktadır.

Kahraman Maraş’ta adına anıt ve bir çeşme yapılmış olan İmam, Çınarlı Camii Mezarlığı’na defnedilmiştir.

Nur içinde yatsın.

HASAN TAHSİN (Osman Nevres 1888-1919) :

İzmir’in işgali sırasında Yunan Efzun Alayı askerlerine Kordon Boyu’nda tek başına ilk kurşunu sıkarak bütün Türkiye’de işgalcilere karşı direnişi başlattığında 31yaşındaydı.Yunan askerlerince süngülenerek şehit edildi.

Mezarının yeri kesin olarak bilinmemektedir.

Nur içinde yatsın.

Ve Kıbrıs’ta, terörle mücadelede, Afrin’de..

Ülkemizin tarihi boyunca her aşamada, her cephede..

Kahramanlıkları yazmakla bitmeyecek olan, isimleri Ayyıldızlı Bayrağın kalbinde saklanan yüzlercesi..

Hepsi nur içinde yatsınlar.

Esen kalın.

 

<