KISKANÇLIK SAHTELEŞMESİ
Şirvan YÜCEL
İnsanlara evren ne ekerse onu veriyor daha fazlasını istemek kişilerin orijinalliğini bozup sahteleşmelerine neden oluyor. Bu durum insanı yapaylaştırıyor. Kişi olmadığı şey gibi olmaya çalıştıkça sahteleşiyor. Bu sahtelik kıskançlık olarak insanın kişiliğini tahribata uğratıyor. Durumu dönüştürmenin yolu olduğun şey ol, ayağını yorganına göre uzat. Var olan şeylerle yetin, daha fazlasını isteme, elindekilerin değerini bil, yoksa onları da bulamayacak duruma gelebilirsin , şükür hayat felsefen olsun! Evet açıklayıcı olduğunu sanıyorum fakat bu durumu Dünya Değişim Akademisi Uzmanlarına da sorduk.
Uzmanlar diyor ki; ''Kıskançlık insanları sahteleştiriyor, çünkü kıskançlık sahte bir duygudur yani kıskançlık nihai bir gerçeğe dayanmıyor. İnsan kıskandığı şeye sahip olmuş gibi davranıyor, o yüzden de sahteleşiyor, çünkü olmadığı şey gibi hareket ediyor.
Örneğin kişi zenginleri kıskanıyor ve bu kıskançlığın verdiği acıları dindirmek için zengin biri gibi davranıyor. Taklit elbiseler giyiyor, taklit Rolex saat takıyor, zenginmiş gibi davranıyor ve zengin olduğunu ima ediyor. Ama bütün bu sahtecilik ona daha da çok acı veriyor, çünkü sürekli açıklar veriyor ve yakalanıyor.
Birey kıskançlık yüzünden sahip olmadığı meziyetleri sergilemeye çalışıyor ve gitgide daha da yapaylaşıyor. Her insanın sahip olabileceği şeyler var. Bu şeylere insan doğal olarak sahip oluyor. Fakat kişi sahip olmadığı şeylere sahipmiş gibi davranınca doğallığını kaybediyor.
Çünkü bu şeyler onun sahip olmayacağı şeylerdir. O yüzden yapaylaşmak kaçınılmazdır ve yapay yaşamdan daha fazla acı verici bir şey olamaz. Evrensel yasalara göre her insan ektiğini biçmek zorundadır.
Eğer ektiğinden daha fazla biçmeye çalışıyorsa bu, evrensel yasalara aykırıdır. Birey evrensel yasalara aykırı davranınca acılar içinde kahrolur. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. Çünkü kişi hak etmediğine sahip olmaya çalışıyor ve bu haksızlık onu mutsuz ediyor.
Kimse hak etmediğine sahip olunca mutlu olamaz. Ayrıca Evrensel yasalar çok kısa bir süre içinde evrensel adaletin yerini bulmasını sağlar ve birey hak etmediği şeyleri kaybeder ve kıskançlığı yüzünden acı çeker.
Birey kıskançlık duygusunun etkisi altında olunca başkalarıyla rekabet eder ve bu yüzden başkalarını taklit etmeye başlar. Birey orjinale ulaşamayınca taklitlerle yetinmeye başlar ve bu onu değersiz hissettirir.''