NECATİ GÜNGÖR'ÜN YENİ KİTABI: BABAM ŞİMDİ ÇOK UZAKLARDA
Necati Güngör, içimizdeki çocuğun hikayelerini anlatmaya devam ediyor…
İstikrarlı yayın çizgisiyle Günışığı Kitaplığı, Necati Güngör’ü “ Babam Şimdi Çok Uzaklarda” kitabıyla okurlarına takdim ediyor.
Son yılların en önemli hikayecilerinden Necati Güngör, diğer bir çok hikayesinde olduğu gibi bu kitaptaki hikayelerinde de içimizdeki çocuğu konuşturuyor. Hikayelerdeki olaylar örgüsünü , iyiye , güzele, vicdana, küçüğe sevgi ,büyüğe saygı ile örüyor.
Necati Güngör’ün hikayelerinde küçük bir çocuğun sesi var; bu vicdanın, sevginin, saygının iç sesi…
Çocuklara rehberlik ediyor bu ses… Bu ses büyüklere düşünme fırsatı veriyor…
Kitapta on hikaye var; Otobüs Bekliyordunuz’da boyacı çocuğun iyiliksever bir öğretmen çiftten ilham alması, Asıl Babam’da ailesini terk eden sorumsuz babanın yerine geçen üvey babanın, çocuğu gerçek hayata hazırlaması, Hayatımın Kahramanı’nda fabrika işçisi bir babanın çocuğuna okuma hevesini aşılaması, Muhabbet Kuşum’da oğlan çocuğu beklentisi içinde olan babanın kız çocuğuyla muhabbet kuşu vasıtasıyla iletişim kurması, Babam Şimdi Çok Uzaklarda, ava giden adamın ,bir ayı tarafından darp edilip öldürülmesi, çocuğunun rüyasına girip pişmanlık belirtmesi, Babam Ve Dedem’de , çalışkan bir babanın, sorumsuz tembel babasına karşı edep ve terbiyesi, Annemin Defteri’nde, kızı ölünce huzur evine çıkan kayınbabasını , birlikte yaşamak üzere, damadının yeniden eve getirmesi; Yıldızlı Gecelerde Mızıka’da sokaklarda yaşayan dengesi bozulmuş bir genç adamın mızıkasıyla arkadaşlığı, Esmeralda’da küçük bir çocuğun kendinden büyük bir kıza şiirler yazması, Roman Okumak’ta bir kız çocuğunun okuma tutkusu anlatılıyor.
Bütün olaylar toplumsal hayatta çatışmalardan doğar. Çatışmaların kaynağı ise iletişim arızalarıdır. Hikayeci, romancı, şair masasına aldığı bu iletişim arızalarını belirlemeye çalışıyor.
Bütün as sanatçılar gibi Necati Güngör de ailedeki iletişim hasarlarını, ana, baba, çocuklar arasındaki ilişkilerin, iletişimin kodlarını araştırıyor. Bu kodların oluşumundaki küçüğe sevgiyi, büyüğe saygıyı, yaratılana merhameti bizlere hatırlatıyor.
Dünya durdukça içimizdeki çocuk, büyük küçük herkese ses vermeye devam edecek…
Usta hikayeci, ailelerimizdeki, içimizdeki küçük çocuğun sesini yazıya dökmüş. Yetim çocukların, yoksul işsiz babaların, dul anaların başını okşuyor eli titreyerek, şefkatle.
Eline sağlık Necati…
Bu esere duyarsız kalmayın. Cıvıl cıvıl kapağıyla bu hikayelere kapı açan kitabı okuyun, çocuklarınıza okutun. Vardiyadan dönen işçinin yaptığı gibi çocuklarınıza okuma hevesini kazandırın...