CEMAL KARABAŞ

CEMAL KARABAŞ

ÜNAL KİRVEME AÇIK MEKTUP...

Ünal Kirve,

 “Anayasaya evet “  cengini  köyün orta yerinde  Erdoğan  “kirve”nin resmini öperek başlatıp yüzde elli iki  ile bitirmişsin. Rivayet odur ki, mezkur   resmi evindeki duvarın  sağ baş  ucuna asmışsın.  

Malumu aliniz ;   “kirve”   demek,   “kirvem hallerimi aynen böyle yaz, rivayet sayılır belki “ misra-ı şairi  Ahmed Arif demektir.  Kirve demek akrabalık bağından beter sıkı bir dostluk bağı   demektir.

Sevilen kişilere kirve denir.

  Rahmetli Özal da  o anlamda  kirvemiz idi. Onun   resmi de  makatın ayak ucunda  , bu gönül bağı ile  duvarın üst başında  asılı idi.

 Şimdi o evin üzerinden Atatürk barajının suları akıyor. Fırat’ın  suları   köyünüzün damları üzerinden akıyor. TCDD 5. İşletmenin  ara istasyonu  üzerinden  adam boyu sazan balıkları geçiyor.

 Atalarınız ışıkları karartılmış  askeri trenleri  Doğudan batıya, batıdan gelenleri doğuya güvenlik içinde  sevk ederlerdi

Ünal kirve ,

köyünüzden geçip uzak dağ köylerine hareket eden  kafilelerde zaman zaman bir çocuk olarak ben de vardım. Kurulan yer sofralarında bana da bir yer verdiniz. Benim için de bir yer yatağı serdiniz.

Köyünüzde  ben de misafir  oldum.

Damdan dama koşarken sabah güneşinin aydınlığıyla  sırlanmış Fırat’ın kocaman aynasında kendimi seyrettim.

 Büklerden gelen  sebzelerden soğan sarmısak, biber , patlıcan, hıyar ,domates , meyvelerden kavun , karpuz , kaydılar, kirazlar, elmalardan, şeftalilerden  tattım.

Adettendir; yola çıkan misafirin heybesinde noksanlık varsa ev sahibi ikmal eder.

Heybemize koyduğunuz yollukla çelik demiryolu köprünün üzerinden geçerek  dumanlar içinde kalan dağları iplik iplik saran yolları  demir çarpıklarımızla  aştık.

O günler mazide kaldı.

Şimdi  kazasız belasız 16 nisan’ı    geçmiş  bulunuyoruz. Biz üzerimize  düşeni yaptık..

Şimdi sıra Erdoğan’da...

Erdoğan kirve de  teşkilâttaki hurdaya ayrılan  malları  temizleyerek  yaramaz danışmanlara yol verecek; kalan hurdaları da eskiciye verecek...

Bizler arkadaşlarından ahde vefa göstermelerini beklerdik. Heyhat , onlar bu dostluğu “ bi paraya” sattılar. Liderimizi  üzdüler, yalnız bıraktılar.  Bu vefasızlığı içimize sindiremedik. 

Ünal kirve ,

Yüce Yaratan'a  sonsuz şükürler olsun  üç bir yani denizlerle çevrili  vatanımız  bilene cennet bahçelerinden bir bahçedir.

Bizler  buralara bir süreliğine  konup göçen  son fani kiracılarıyız.

Allah,  bizlere  mağdura , mazluma , yolcuya, garibe , fakire sofrasını açalım diye  feraset ve gönül zenginliği lütfetti.

16 Nisan ile topraklarımızın  daha verimli  kullanılmasının, çocuklarımızın daha iyi eğitilmesinin , halklarımızın milli manevi, dünyevi ilimlerle mücehhez olmasının  önü açıldı.

Yeni Anayasa  ile ilerlemeye, gelişmeye imkan verecek dev bir adım attık. Sıra uygulama yasalarını çıkarmada. Yeni bir secim kanunu ile tercih hakkımızın güvence altına alınması için mücadele edeceğiz.

Sağlam karakterli, dürüst, cesur , çalışkan, vicdanlı  , fedakar bir adam olan liderimizi şehitlerin ruhları,  gazilerin duaları  koruyor. Yeni sistemiyle yeni anayasa  sağlam karakterli yeni liderler seçerken elimizin altında bulunması gereken rehber kitaptır.

Ünal kirve ,

Bu mektubu   tüm evetçi  ve hayırcı  dostlar  nezdinde açıklanmak üzere  zarfsız ve açık  olarak şahsınıza tevdi ediyorum.

<