YAŞAYACAĞIZ GÖRECEĞİZ
Siz siz olun batının sevimli yüzüne, kulağa hoş gelen söylemlerine kanmayın. Hele demokrasi ve İnsan Hakları gibi bir söylemle gelirlerse oradan hemen uzaklaşın.
Batınının dostu olmaz ve kimseyi sevmez. Eğer seviyorsa problem var demektir. Oraya kan ve gözyaşı girecek, işgal edilecek, sömürülecek demektir.
Kendi halkını bile giyotinden geçiren batı başka milletlere neler yapmaz ki. Tarih boyunca yapmıştır da zaten. Bitmek bilmeyen şeytani bir planı her zaman hazırdır.
Türkleri ve Müslümanları hiç sevmezler. Hele hele Türkleri ezelden beridir sevmedikleri gibi, sonsuza kadar da sevmeyeceklerdir. Besledikleri kin o kadar büyüktür ki, ellerine fırsat geçse bir kaşık suda boğarlar.
O yüzden ikili ilişkilerde çok dikkat etmek gerek.
Dikkat edin, bu defa daha tehlikeli bir söylemle geliyorlar.
Kardeşlik…
Batının hiç bilmediği bir şey.
Geçtiğimiz günlerde Papa Irak’a gitti. Gezinin Irak ve bölgedeki Hristiyanlara dayanışma amacı taşıdığını, dinler arası buluşma için bir fırsat niteliği taşıdığını ve bölge ülkeler için de önemli olduğunu dile getiren Vatikan Sözcüsü Bruni, "Kardeşlik ve umut. Bu iki kelime, Papa'nın Irak ziyaretini özetlememize yardımcı olabilecek iki kelime." diye konuştu.
Papa’nın ziyareti ilginçti. Düğün değildi, bayram değildi.
İlk Bağdat’a vardığında “Selamün aleyküm” dedi, Papa, Bağdat’taki konuşmasında ise “Irak’a bir barış hacısı olarak geliyorum” dedi.
Devlet yetkilileri ile görüşmeleri dışında, Irak-Arap Şiîliğinin kutsal şehri Necef’i ziyaret edip Âyetullah Ali el-Hüseynî es-Sistanî ile buluştu, Hz. İbrahim’in doğduğu Ur antik kentinde Kur’an dinleyip Müslüman ve Yahudi cemaat temsilcileriyle dua etti, Süryanî ve Keldanî katedral-kiliselerinde ayin yapıp kanaat önderleriyle görüştü,
Musul’da (Ninova) Dört Kilise Meydanı’nda ayinler düzenlendi.
Erbil’de, Kürt yönetimi ile görüştü. Papa’nın ziyareti için bastırılan puldaki haritada Sivas’tan Kars’a, Hatay’dan Hakkâri’ye kadar olan bölge “Kürdistan toprağı” olarak gösterildi.
Francis, Papalık uçağında beraberindeki gazetecilere “Bu bir sembolik ziyaret, bir görevdir; Irak uzun süredir bir şehitler-kurbanlar ülkesidir” diyerek ziyarete verdiği öneme ve sembollerine vurgu yaptı.
Biden, Papa'nın Irak'a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Irak'ta birçok dini ve etnik çeşitlilik olduğuna ve aynı zamanda bu ülkenin en eski Hristiyan toplumlarına da ev sahipliği yaptığına işaret etti.
Papa'nın Irak'a ilk ziyaretinin "tarihi" ve "memnuniyetle karşılanan" bir durum olduğunun altını çizen Biden, "Bu ziyaret Papa Franciscus'un kendisinin de söylediği gibi önemli bir mesaj gönderdi; kardeşlik, kardeş katlinden daha sağlamdır, umut, ölümden daha güçlüdür, barış, savaştan daha güçlüdür." ifadelerini kullandı.
Durduk yerde bu ziyaret hiç hayra alamet değil.
Hem’de Irak’a.
Biz daha önce bir çok resim gördük, Dinler arası diyalog ve Ilımlı İslam gibi söylemlerin bedeli ağır oldu.
Bu ziyaretin çok iyi irdelenmesi, es geçilmemesi çok önemli. Bu ziyareti enine boyuna değerlendirmeden basit bir ziyaret olarak görmek bence büyük bir hata olur.
Yakında kokusu çıkar elbette.
Yaşayacağız, göreceğiz.