FARUK KORÇA

FARUK KORÇA

FARKLI TARAF

ZENGİN OLMANIN ANAHTARI - 5

4- Benzerlik Yasası:

İçinde olmayan, dışında da olamaz. Pek çok insan, başka insanları değiştirmeyi deneyerek, kendi hayatlarını değiştirmeye ve geliştirmeye çalışır.

Kendimize sorabileceğimiz en önemlilerden birisi şu olmalıdır."İstediğim türden bir hayatı yaşayabilmem ve benim için en önemli olan insanların saygısını kazanabilmem için, nasıl bir insan olmam gerekir?

5- Zihinsel Eşitlik Yasası:

Hayatımızdaki iyi veya kötü olan her şeyi bizim kendi düşüncelerimizde yaratılmıştır. "Önce biz düşüncelere sahip oluruz, sonra onlar bize." Zamanın çoğunda neyi düşünüyorsak davranışlarımız buna uygun olur. Eğer düşüncelerimizi değiştirirsek, hayatımızı da değiştirmiş oluruz.

Her şey ilk olarak düşünce şeklinde başlamış ve gelişmiştir. İşte bundan dolayı, doğru biçimde düşünme özelliği, bu başarılı kadın ve erkeklere has bir kalitedir.

Bir değişimin tümü düşüncelerimizle başlar. Düşüncelerimizi değiştirebilelim ki hayatımız değişsin. Yapmamız gereken tek şey, günlük hayatta karşılaşmak ve deneyimlemek istediklerimizin aynısını zihnimizde canlandırmamızdır. Gerisi kendiliğinden gelir.

6- Bu fikirleri işe yarar hale getirmek:

Birinci bölüm; Değişebilmek ve başarılı olabilmek için hayatımızın en önemli alanlarındaki ideal hedeflerimizi ve beklentilerimizi tanımlayarak, zihinsel başyapıtımızı mükemmel bir şekilde oluşturma egzersizi yapmayı öğrendik.

İkinci olarak sağlımızı düşünelim. Kilomuz, formumuz, kişisel görünümümüz ve beslenmemiz hakkındaki fikirlerimiz ve inançlarımız nelerdir?

Üçüncü olarak kariyerimizi düşünelim. Düşüncelerimiz, işimizdeki pozisyonumuzu, ilerlememizi ve iş kalitemizi ve işimizden tatmin olmamızı ne derecede etkiliyor?

Dördüncü olarak, finansal başarımızı düşünelim. Neyin artmasını ve ilerlemesini isteriz? Ne kadar kazanmayı isteriz? Neden?

Beşinci olarak, içsel hayatımızın, yani düşüncelerimizin, duygu, huzur ve mutluluğumuzun kalitesini düşünelim. Hangi inanç, davranış ve beklentiler, şimdiki dünyamızı yaratmıştı? Bunların hangisini değiştirmeye ihtiyaç hissediyoruz?

"İstek ve şevk olmadan, hiçbir büyük iş başarılamaz."

[Ralph Waldo EMERSON]

Kötü bir ilişkiyi devam ettirmek, başarı ve mutluluk potansiyelimizi söndürmeye yeter.

Başarılı insanlar; bilinçlerini ve bilinçaltlarını, daha az çaba harcayarak arzu ettikleri şeyleri daha hızlı elde edebilmelerini sağlayacak şekilde çalıştırmayı öğrenmiş olanlardır.

Daha iyi ve daha farklı sonuçlar alabilmenin tek yolunun daha fazla çalışmak olduğuna inanmışsınızdır. Ancak bu kesinlikle sorunun çaresi değildir.

Hayatımızı gerçekten ileriye götürmenin çaresi, zihnimizi nasıl çalıştıracağımızı bilerek, bilinçaltımızdaki güçleri daha fazla kullanmaktır.

Bilinciniz emreder, bilinçaltınız itaat eder. Bilinçaltınız davranışlarınızı, duygularınızı, duygulaştırılmış düşüncelerinize, ümitlerinize ve arzularınıza uygun bir hale getirmek için, gece, gündüz çalışan ve sorgulamadan itaat eden bir hizmetkâr gibidir.

Bilinçaltımız bizim geçmişte söylediklerimiz ve yaptıklarımızla uyum içinde olan bir tarza göre düşüncemizi ve eylem yapmamızı sağlar.

İnsan zamanla düşündüğü şeyin kendisi olur. "Etkin insanlar zihinlerinin kapılarını bilinçli bir şekilde kullanan ve kendileri için gerçekten önemli olan şeylere odaklanırlar. Gerçekle ilgili arzularına yoğunlaşırlar ve korkuları ile şüphelerine gelişme fırsatı bırakmazlar. Sonuç olarak ortalama bir insanın yaşamak için her gün harcadığı zamana eşdeğer bir zamanda olağanüstü şeyleri gerçekleştirirler."

[Ralph Waldo EMERSON]

Başarıyı engelleyen faktörler :

Yıkıcı eleştiri ; İnsan davranışlarından en fazla zarar veren şeylerden birisidir. Kişinin kendine verdiği değeri azaltır, güvenini sarsar ve performansını düşürür, kişiyi yetersiz ve başkaları ile rekabet edemez bir duruma getirir.

Eleştirinin en büyük amacı, karşımızdaki kişide performans gelişimi yaratmak ve o insanın sonuç olarak daha iyi olmasını sağlamaktır.

(devam edecek)

Sağlıcakla kalın.

<